Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Sodalit

Farve: Dyb blå (kongeblå) og med hvide aftegninger

Udseende: Ofte uensartet blå og med aftegninger af hvid calcit. Fås både i rå form og tromlepoleret 

Sjældenhed: Let tilgængelig

Oprindelse: Canada, USA, Rusland, Grønland

Hårdhed: 6,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Vægten og Skytten

Egenskaber: Flytter grænser, Afspænder, styrker koncentrationen og giver selvtillid, god mod søvnløshed

5
20,00 DKK
Sodalit
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
5 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om sodalit krystallen

Sodalit krystallen er kendt for sine unikke kongeblå farve. Den forveksles ofte med lapiz lasuli, men sodalitten adskiller sig ved at have et ganske højt indhold af sodium, og det er som bekendt et finere ord for salt.

Hvis du synes, at sodalit krystallen er meget smuk, så er du ike den eneste. Den engelske prinsesse Margaret kunne slet ikke få nok af denne fantastiske krystal, så importerede - og hold nu fast - 130 tons sodalit fra Ontario i Canada og hele vejen til London med skib tilbage i 1906.

Nogle sodalit krystaller afgiver i øvrigt et fascinerende mystisk orange lys, når de udsættes for ultraviolet lys.

Hvad er sodalit?

Sodalit er en smuk mørkeblå krystal med hvide aftegninger af Calcit. Nogle sten er næsten helt blå og andre er meget melerede i hvid og blå. Navnet sodalit kommer fra det latinske navn for salt - sodium - og det skyldes, at stenen indeholder forholdsvis store mængder salt, men den kan også indeholde spor af aluminium. De hvide pletter kommer fra calcit.

Krystallen blev første gang observeret i det sydlige Grønland ved Ilímaussaq-komplekset tilbage i 1811, men få år efter blev der fundet store mængder sodalit oppe i det nordlige Canada og her gik man straks i gang med at udvinde stenen i stor stil. 

Hvilke farver har sodalit krystallen?

Det er unægtelig en af de smukkeste krystaller, der findes. Sodalit er kendt for den kongeblå farve, der står i fin kontrast til de fine hvide calcit meleringer i stenens struktur. I nogle tilfælde kan du støde på sodalit der er helt blå uden, hvide aftegninger, men de er mere sjældne.

Historien om sodalit

Sodalit er en forholdsvis nyopdaget krystal, og den har derfor ikke nogen lang historie, der kan dateres tilbage til de tidligste civilisationer. Det første kendte fund stammer fra starten af 1800-tallet og er fra et større klippekompleks nær Narsaq i det sydlige Grønland.

Nofle år senere fandt man stenen i delstaten Ontario i Canada, og det er herfra store mængder sodalit blev fragtet til Europa, hvor blandt de britiske kongehus var en stor aftager.

I dag er sodalit en yderst populær smykkesten, da krystallens mørkeblå farve er meget unik og meget smuk.

Sodalit og dens egenskaber

Krystallen er en populær lommesten, men bruges også i halssmykker og armbånd. Det siges, at sodalit kan hjælpe dig med at flytte dine egne grænser og skabe transformationer i dit liv. Den skulle eftersigende hjælpe dig med at åbne dit tredje øje og dermed lette kontakten til andre dimensioner.

Stenen har desuden ry for at kunne styrke intellektet og hjælpe dig med at få mere selvtillid i hverdagen. Endelig er sodalit kendt for at kunne modvirke søvnløshed, så der er tale om alsidig krystal med mange gode egenskaber.

Sådan anvendes sodalit

Bær krystallen tæt på kroppen enten som smykke eller lommesten. Hvis du døjer med søvnløshed, så prøv at læg den under hovedpuden og se, om det giver dig en mere rolig og dyb søvn. 

Hvordan renses sodalit?

Takket være stenens høje indhold af salt, bør du ikke rense krystallen i vand. Brug i stedet selenit, hvis du føler krystallen har optaget negative energier.