BRUG RABATKODEN GAVE OG FÅ ET GRATIS KRYSTALHJERTE MED DIN ORDRE
BRUG RABATKODEN GAVE OG FÅ ET GRATIS KRYSTALHJERTE MED DIN ORDRE

Aventurin

Farve: Grøn, blå, rød, brun, ferskenfarvet

Udseende: Ikke-gennemsigtig. Plettet om med små skinnende partikler. Typisk tromlepoleret

Sjældenhed: Almindelig

Oprindelse: Indien, Chile, Spanien, Brasilien, Tibet, Nepal, Kina og Rusland

Hårdhed: 6,5 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Skorpion

Egenskaber: Held, succes, smertestillende, styrker sexlivet, fysisk energi, spontanitet

Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
2 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om aventurin krystallen

Aventurin, også kaldet aventurinkvarts tilhører kvartsfamilien. Mineralet er mikrokrystalinsk med indlejrede flager af glimmer, hæmatit, pyrit eller fuchsit. Navnet aventurin er så at sige opstået ved en tilfældighed. Det kommer nemlig fra italiensk a ventura, der betyder ‘tilfældighed’.

Historien bag er, at en en glaspuster fra den italienske by Murano ved en fejl kom til at tabe kobberspåner ned i den glohede glasmasse. Resultatet blev skinnende flot grønt glas, der hurtigt blev populært under navnet avventurino. Det er ligheden mellem denne type af glas og krystallen aventurn, der gav den sit navn.

Den heldige opfindelse gjorde, at navnet aventurin er omgærdet af nærmest mytisk held og derfor er aventurin-krystallen alle spillefugles foretrukne krystal.

Hvad er en aventurin?

Aventurin feldspat kan forveksles med orange og rød aventurin kvartsit, selvom den har en højere gennemsigtighed. Aventurin er ofte båndet og kan have store mængder af fuchsit partikler, og det er dem, der gør stenen ugennemsigtig. Oftest forveksles aventurin med  malakit.

Krystallen er kendt for sin grønne farve, men du kan finde aventurin krystaller i både blå, rød, brun og ferskenfarvede nuancer. De smukkeste eksemplarer af grøn aventurin kommer fra Indien, mens de røde og ferskenfarvede varianter typisk kommer Chile, Spanien og Rusland.

Hvilke farver har en aventurin?

Farven på aventurin spænder vidt, men den mest kendte er naturligvis den grønne. Man siger jo også, at grøn er håbets farve, og grøn aventurin er som bekendt gamblerens yndlingssten. Aventurin er mest almindelig i grøn, men den findes i en lang række andre farver som gul, orange, brun, blå, rosa og rød

Farven i en grøn aventurin er i øvrigt helt naturlig og ikke indfarvet, som man ofte ser ved andre grønne krystaller som fx den grønne Agat, der er indfarvet. Aventurin er mest almindelig i grøn, men den findes i en lang række andre farver som brun, blå, rød og ferskenfarvet.

Historien om aventurin

Aventurin er et stykke kvarts, men den er faktisk uløseligt forbundet med et stykke glas. Historien om aventurin har uheldig glaspuster i hovedrollen. Ved et tilfælde kom han til at tabe en bøtte kobberspåner ned i den varme glasmasse og derved opfandt han (per avventura) - ved et tilfælde en ny smuk type glas med en særlig glimmereffekt.

Det skete i øvrigt på øen Murano, der ligger ud for Venedig i Italien og ligesiden har den grønne aventurin været symbolet på rigdom og lykke.

Aventurin og dens egenskaber

Denne krystal kaldes en overflodssten, da den menes at kunne hjælpe ejeren med at være mere heldig i pengesager og kærlighedslivet - ligesom rosakvarts.

Aventurin er kendt for at fremme en positive indstilling og øge kreativiteten og så er den god, hvis du vil opsøge heldet. Det er således spillefuglenes foretrukne krystal, men den siges også at kunne afhjælpe fertilitetsproblemer. Her har du altså en sten, der kan bidrage med optimisme og give dig selvtillid i alle livets henseender. 

Sådan anvendes aventurin

Aventurin krystallen er heldets og optimismens sten. Placér aventurinen i det venstre hjørne længst væk din hoveddør, for det er her hjemmets velstandshjørne befinder sig.

Skal du til jobsamtale eller ud og købe en lottokupon, så skader det ikke at have i smuk lille aventurin i lommen. Du kan også bruge krystallen som hængesmykke eller tage den i hånden, når der er noget, du ønsker dig brændende. Måske det så går i opfyldelse.

Sådan renses aventurin

En nem måde at rense aventurin, er ved at skylle den under rindende vand eller i havvand. Kom gerne lidt salt i vandet, men brug salt af god kvalitet og uden jod, fx havsalt eller Himalayasalt.