Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Jaspis

Farve: Rød, brun, gul, grøn, blå, purpur, sort

Udseende: Ugennemskinnelig og i mange farver med mønstrede strukturer. Sælges fortrinsvis poleret

Sjældenhed: Almindelig

Oprindelse: Over hele verden

Hårdhed: 7,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Tyren og Krebsen

Egenskaber: Ro, tryghed, stabilitet, jordforbindelse, forebygge svimmelhed

10
20,00 DKK
Jaspis
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
10 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om jaspis krystallen

Der findes mange forskellige farver og typer af jaspis. Krystallen består af mikroskopiske kvartskrystaller og er en varietet af calcedon. Rød jaspis er den mest udbredte, og denne krystal har fået sin farve takket være et meget højt indhold af jernoxider.

Jaspis findes over det meste af verden, men der kan være store farveforskelle. Du kan således finde jaspis i farverne rød, blå, brun, gul, grøn og purpur samt blandede varianter såsom dalmatiner jaspis, der har smukke sorte prikker. Denne krystal er fx en blanding mellem jaspis og sort turmalin. 

Hvad er en jaspis?

Jaspis består af millioner af små kvartskrystaller, der tilsammen kan danne en helt ensartet jaspis krystal. Jaspis minder i strukturen en hel del om flint og har faktisk også gennem historien været benyttet til fremstilling af brugsgenstande ligesom vi kender det fra flint. Jaspis har dog fortrinsvis været brugt til smukker og prydsgenstande. Det er faktisk en af de ældste og mest udbredte smukkesten i menneskets historie.

I Grønland finder du store forekomster af jaspis, der løber som et bælte gennem moræneaflejringer langs kanten af Indlandsisen. 

Hvilke farver har en jaspis?

Jaspis er en krystal der har let ved at binde sig til andre mineraler og derfor findes den i et utal af farver og varianter. Jaspis kommer populært sagt alle regnbuens farver. Den mest udbredte jaspis er den helt røde, men blå, gul, grøn og brun jaspis er populære. 

Den mest populære er dog dalmatiner jaspis, der med sine sorte prikker er en pryd i enhver stensamling. Mookait jaspis er også en flot krystal, som mange finder fascinerende.

Historien om jaspis

Jaspis er bogstavelig talt her, der og allevegne. Du finder jaspis over hele kloden, og den har været en fast følgesvend i menneskehedens historie både som forarbejdede brugsgenstande, men mest som smykkesten. Vi kender således til anvendelse af jaspis i både den assyriske- græske, ægyptiske og japanske kultur.

Jaspis og dens egenskaber

Krystallen er en perfekt bekymringssten, der kan virke beroligende og reparere ubalancer. Den røde jaspis giver jordforbindelse, og det siges, at stenen skaber ro, tryghed og stabilitet omkring dig.

Mange mennesker lægger således en jaspis i bilen i troen på, at det kan minimere risikoen for færdselsuheld. Andre bruger stenen til skabe balance i hjemmet eller som et værn mod svimmelhed.

Sådan anvendes jaspis

Læg en jaspis under din hovedpude og oplev en forbedret og mere rolig søvn. Jaspis er en beskyttersten, så den er altid god at have i lommen eller i handskerummet i bilen.

Sådan renses jaspis

En nem måde at rense din jaspis på, er ved at skylle den under rindende vand eller i havvand. Kom gerne lidt salt i vandet, men brug salt af god kvalitet og uden jod, fx havsalt eller Himalayasalt.