BRUG RABATKODEN GAVE OG FÅ ET GRATIS KRYSTALHJERTE
BRUG RABATKODEN GAVE OG FÅ ET GRATIS KRYSTALHJERTE
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Tigerøje

Farve: Rosa, lyserød

Udseende: Typisk gennemskinnelig, men kan også være helt transparent. Fås i nærmest alle størrelser både poleret og rå

Sjældenhed: Almindelig

Oprindelse: Brasilien, Indien, Madagascar, USA, Sydafrika og Japan

Hårdhed: 7,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Løve og Tyr

Egenskaber: Klarhed, koncentration, problemknuser, humør, power-krystal, beskytter og giver overblik

7
20,00 DKK
Tigerøje
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
7 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om tigerøje krystallen

Tigerøjet er en sten, der traditionelt blev båret om halsen for at beskytte mod onde ånder og forbandelser. Fra gammel tid mente man, at Tigerøje krystallen gav ejermanden samme styrke og mod som tigeren besidder. Hvorvidt det er sandt skal være usagt, men de gamle romere var i hvert fald ikke i tvivl. De gik med tigerøjet om halsen, og romeriget endte jo med at blive ret stort.

I dag siges det, at tigerøje krystallen er en fokus-sten, der giver overblik og hjælper dig med at blive skarpere og mere koncentreret.

Hvad er tigerøje?

Tigerøje er et krystal, der kendetegnes ved at have gule og brune farvede bånd, der løber gennem stenen i koncentriske cirkler. Tigerøjet har en tydelig glans takket være en fiberøs opbygning. Det er disse fiberlag, der giver stenen dens karakteristiske lysstriber, der leder tanken hen på katteøjet - eller måske snarere tigerøjet.

Samme type krystal findes også med et tilsvarende blågrønt mineral, og de kaldes populært for  falkeøje krystaller.

Hvilke farver har en tigerøje krystal?

Tigerøje har gyldne farver i nuancerne brungul, lyserød og blå, og de er næsten altid stribet. Det giver en slags optisk effekt, når lyset skinner på den, og det her sammenligningen med katteøjnene er opstået. Man siger, at stenen har katteøjeeffekt.

Den glansagtige overflade kommer naturligvis bedst til udtryk i polerede tigerøje krystaller, men den rå sten er også meget smuk at kigge på.

Historien om tigerøje

Tigerøjet har spillet en vigtig rolle i flere af vores tidlige civilisationer. Mest kendt er nok på faraoernes tid, hvor man brugte tigerøje krystaller som øjne på statuer. Romerne var også glade for den smukke sten. De var overbeviste om, at krystallen besad kræfter, der gjorde ejermanden mere modig, beslutsom og stærk, og det var vigtige dyder i et samfund, der yndede at gå i kamp mod sine naboer.

I Japan har stenen en helt anden funktion. Her har man brugt tigerøjet som symbol på det evige liv, da tigeren er et helligt dyr, der ifølge deres myter kunne blive flere tusinde år gammel. Amerikanerne har forbundet tigerøjet med rigdom, og opfattelsen i USA er, at krystallen takket være sin stærke energi gør ejermanden i stand til at tjene flere penge og aldrig blive fattig. Ja, der er vidst ikke mange andre krystaller, der har så broget en historie og er blevet tillagt så mange forskellige betydninger.

Det er dog først i starten af 1800-tallet, at tigerøje krystallen officielt blev 'fundet' i Sydafrika og herefter katalogiseret og typebestemt. Det skete i Sydafrika

Tigerøje og dens egenskaber

Hvis du mangler fokus og har svært ved at koncentrere dig, så er tigerøjet en hjælp i nøden. Stenen giver dig styrke til at mærke dine omgivelser og se eventuelle problemer i et nyt og skarpere lys. Det en kraftfuld krystal, der ifølge mange er den perfekte sten at have i lommen, hvis du har brug for at være en problemknuser.

Det siges endvidere, at tigerøje kan styrke din kreativitet og hjælpe dit til at booste din selvtillid og løfte dit humør.

Sådan anvendes tigerøje

Bær tigerøje i lommen eller som halsmykke, hvis du har brug for ekstra styrke og vitalitet. Du kan også placere et tigerøje på dit skrivebord eller ved din arbejdsstation, da stenen hjælper dig med at fokusere og finde løsninger på svære problemstillinger.

Sådan renses tigerøje

En nem måde at rense din tigerøje krystal på, er ved at skylle den under rindende vand eller i havvand. Kom gerne lidt salt i vandet, men brug salt af god kvalitet og uden jod, fx havsalt eller Himalayasalt.