Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Labradorit

Farve: Grå, brun, grøn, blå, gul

Udseende: Stenen er ikke ensfarvet. Varierer i farve fra lys grå til grønlig og blå. Kan have et fluoriderende skær i sig.

Sjældenhed: Almindelig

Oprindelse: Canada, Rusland, Grønland, Italien, Madagaskar, Mexico og USA

Hårdhed: 6 - 6,5 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Skytte, Løve, Skorpion

Egenskaber: Giver energi, intuition, inspiration, transformation

7
65,00 DKK
Labradorit
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
7 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om labradorit krystallen

Det eneste labradorit krystallen har til fælles med labrador-hunden er, at de er opkaldt efter det samme område i Canada. Det var nemlig i Labrador i det nordlige Canada, at man første gang stødte på denne fascinerende krystalsten.

Labradorit er især kendt for det helt særlige lysfænomen, der kan optræde i stenen, når der lyses på den. Det hedder labradorescence og er et obtisk fænomen, hvor lyset nærmest danser i stenen nogenlunde på samme måde som nordlyset danser hen over himlen i de nordligste egne af kloden.

Hvad er en labradorit?

Krystallen tilhører feldspat mineralgruppen, der udgør 60% af jordskorpen. så den findes mange andre steder på jorden end i Canada, hvor den første gang blev observeret tilbage i 1770. Labradorit findes ikke i Danmark, men tager du en tur til Grønland eller Finland, så kan du sagtens finde stenen.

Krystallen har fået sit navn efter det første registrerede findested, og det var i området omkring Labrador i Canada, men du finder også labrodorit-stenen i Rusland, USA, Italien og Madagaskar.

Hvilke farver har en labradorit?

Farven på en labradorit befinder sig altid i spektret blå-grå-grøn, og stenen har ofte et flouriderende skær over sig. Det ser nærmest ud som om lyset danser i stenen. Det er faktisk et optisk fænomen, der i fagkredse kaldes labradorescence, og det gør stenen til en yderst populær samler-sten.

Historien om labradorit

Første gang en europæer stod med en labradorit krystal i hånden var i 1770, hvor stenen blev gravet ud af fjeldet i det nordlige område i Canada, der bærer navnet labrador. De oprindelige inuiter har naturligvis kendt til stenen længe før os. I nogle af deres ældste sagn hylder de krystallen og lyset, der spiller inde i stenen. I et af de gamle sagn fortælles det, at nordlyset var fanget inde i klipperne, men at en modig inuit-fanger ved hjælp af sin harpun fik lirket lyset fri til glæde for alle. Desværre fik han ikke al nordlyset ud af klippen, og det er derfor du kan se nordlyset danse inde i labradorit krystallen.

Op igennem 1800-tallet var labradorit yderst populært blandt velhavere i Europa. Der blev således solgt mange smykkesten i fx England og Frankrig.

Labradorit og dens egenskaber

Det siges, at labradorit kan enhver give ekstra energi og kræfter til at klare svære situationer. Stenen bruges ofte i krystalterapi til at fjerne gamle traumer og angst. Labradorit giver ny inspiration, styrker din intuition og kan eftersigende virke som en kraftfuld katalysator til transformation.

Sådan anvendes labradorit

Med labradorit ved i din nærhed vil du muligvis opleve at få mere energi og en større udholdenhed. Brug krystallen som hængesmykke om din hals eller som armbånd. Labradorit er endvidere en utrolig smuk samlersten og i poleret form kan du snildt bruge den som lommesten.

Sådan renses ametyst

En nem måde at rense din labradorit krystal på, er ved at skylle den under rindende vand eller i havvand. Kom gerne lidt salt i vandet, men brug salt af god kvalitet og uden jod, fx havsalt eller Himalayasalt.