Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Ametyst

Farve: Lilla, Blå og violet

Udseende: Ametyster varierer i farve fra bleg violet til purpurfarvet. Kan være flerfarvet og indeholde spor af klar eller gul kvarts. Forekommer i klynger, krystal geoder eller som enkelte krystaller 

Sjældenhed: Almindelig

Oprindelse: Brasilien, Uruguay, Indien, Australien, USA, Kina, Italien og Rusland

Hårdhed: 7,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Fisk og Skorpion

Egenskaber: Klarhed, ædruelighed, beskyttende, styrker intuition og indre stabilitet

7
20,00 DKK
Ametyst
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
7 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om ametyst krystallen

Ametyst er en af de mest populære krystaller i verden. Stenen tilhører kvartsfamilien og har et meget karakteristisk udtryk, med sine små fine lilla formeringer, der kan variere klar violet til dyb violet.

Krystallen findes på næsten alle kontinenter og udgraves typisk i grotter og i vulkanske bjergarter, hvor ametysten optræder i store smukke klynger. Ametysten er almindeligt forekommende og derfor ikke en dyr krystal.

Hvad er en ametyst?

Ametyst klynger der består af siliciumdioxid, har fået sin flotte lilla farve ved jernforbindelserne der er trukket ind i den klare kvarts. Ametyster bliver helt farveløse ved opvarmning til over 575 grader celsius.

Ægte ametyster skifter farve ved opvarmning, men farven kan variere meget alt efter, hvor i verden den stammer fra. Nogle bliver brune, andre gullige eller grønlige. Farveskiftene er uforudsigelige, og farven kan falme. De smukkeste og dyreste ametyster kommer fra Sri Lanka sten fra forskellige steder får ikke den samme farve.

Hvilke farver har en ametyst?

Ametyst er kendt for sin smukke lilla farve, der varierer fra blød lavendel til dyb violet. Denne krystal er ikke kun æstetisk tiltalende, men den har også en kraftfuld beskyttende energi. Ametyst siges at fungere som en skjold mod negativitet og stress, og den kan hjælpe med at skabe en følelse af indre fred og ro.

Farven på en ametyst befinder sig altid i spektret blå-lilla og rød-lilla, men farven ændres under opvarmning. Det er herigennem, at man kan se om, det er en ægte ametyst eller en billig kopi, man har mellem hænderne.

Bemærk at ametyst falmer efter længere tids påvirkning af sollys.

Historien om ametyst

Ametyst er en krystal der igennem historien har været brugt for sine lindrende og healende egenskaber. Stenen har en harmoniserende og beskyttende energi. Den findes i grotter i jordens indre og er skabt under jorden energi, der er en central faktor for at skabe klarhed.

I det gamle Grækenland blev Ametysten brugt som en ædruelighedskrystal, hvis navn blev oversat til ’Ikke fuld’. Ifølge sagnet var det nemlig en smuk græsk jomfru ved navn Ametyst, der blev forulempet af vinens gud, Dionysos. Grædende bønfaldt Ametyst gudinden Diana om hjælp, så hun kunne slippe for Dionysos' tilnærmelser, og løsningen blev, at hun blev forvandlet til en hvid kvarts sten. Da Dionysos endelig blev ædru, fortrød han, hvad han havde gjort og tårerne røg ned i hans vin, som røg udover den hvide sten og derigennem fik ametysten sin flotte lilla farve.

Det er i øvrigt ganske passende, at det græske ord "Amethystos" direkte oversat betyder "virker mod beruselse." De troede nemlig, at hvis blot man havde en Ametyst under tungen, når man drak vin, så kunne man ikke blive fuld. Vi tør ikke garantere, at tricket virker, men du er velkommen til at prøve.

De gamle egyptere holdt også meget af ametysten. Stenen havde ry for, at kunne fjerne frygtsomme følelser og give klarhed til sindet, hvilket jo går ganske fint i tråd med ædrueligheden, som grækerne tillagde stenens betydning.

Ametysten og dens egenskaber

Gennem historien har ametysten været elsket for dens evne til at lindre smerter og skabe klarhed i hovedet. Krystallen har en udpræget beskyttende og harmoniserende energi.

Ametysten kaldes også for sove-stenen, da den efter sigende kan bekæmpe søvnløshed og minimere risikoen for mareridt. Men ametysten kan meget mere end det. Den har også ry for at kunne dulme smerter ved hovedpine og migræne. Placér en ametyst på dit tredje øje inden du skal sove eller læg den under din hovedpude, og så vil du sandsynligvis opleve en mere fredfyldt og harmonisk søvn.

Krystalens Energetiske Egenskaber

Ametyst er også kendt for sine spirituelle egenskaber. Den siges at styrke forbindelsen til den åndelige verden, øge intuitionen og fremme klarhed i tankerne. Mange bruger ametyst i meditation for at skabe en dybere forbindelse til deres åndelige selv og opnå åndelig oplysning.

Sådan anvendes ametyst

Læg en ametyst under din hovedpude og oplev en forbedret og mere rolig søvn. Ved hovedpine kan du med fordel lægge ametysten på din pande og du vil muligvis opleve lindring i løbet af ganske kort tid.

Krystallen er også meget brugt som meditationssten, da den har en imponerende evne til at skabe ro og klarhed midt i al tankemylderet.

Brugen af Ametyst i Praksis

Ametyst kan bruges på forskellige måder i din åndelige praksis. Nogle bærer den som smykke, mens andre placerer den under hovedpuden for at forbedre søvnkvaliteten. Mange bruger også ametyst i meditation ved at placere den foran sig eller holde den i hånden for at forstærke meditationens virkning.

Sådan renses ametyst

En nem måde at rense din ametyst er ved at skylle den under rindende vand eller i havvand. Kom gerne lidt salt i vandet, men brug salt af god kvalitet og uden jod, fx havsalt eller Himalayasalt.

Vores Udvalg af Ametyst

Hos krystal.dk har vi et stort udvalg af ametyst krystaller, geoder og smykker.