Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Turmalin

Farve: Sort, brun, grøn, lyserød, rød, gul, blå, violet og turkis

Udseende: Typisk uensfarvet, men skinnende og enten ugennemsigtige eller transparante. Kommer i alle størrelser og i alle regnbuens farver.

Sjældenhed: Almindelig

Oprindelse: Brasilien, Sri Lanka, Madagascar, Mexico, Bolivia, Australien, Rusland og USA

Hårdhed: 7,0 - 7,5 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Vandmand og Tvilling

Egenskaber: Transformation, beskyttelse, selvtillid, balance, grounding og kærlighed

6
30,00 DKK
Turmalin
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
6 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om turmalin krystallen

Turmalin er en meget populær halvædelsten, der kommer i alle regnbuens farver, og derfor har den også fået kælenavnet regnbuekrystallen.

Hollænderne var de første, der på vores breddegrader fik øjnene op for den fantastiske turmalinkrystal. De havde nemlig opdaget, at stenen har nogle helt særlige pyroelektriske egenskaber, der kunne udnyttes, at tobaksglade piberygere. Når krystallen blev varm kunne den binde asken, og derfor var den genial til at rense de store merskumpiber, der var populære på den tid.

Turmalinen fik sågar navnet aschentrekker, hvilket kan oversættes til asketrækker, og det var en yderst populær genstand i datidens Holland. I dag er turmalinen hovedsagligt brugt til smykkefremstilling og til krystalhealing.

Den sorte turmalin er den mest udbredte, men stenen kan findes i alle farver og nuancer. De dyreste turmaliner er ensfarvede, og den mest sjældne er Paraiba turmalinen, der snildt kan koste i omegnen af 100.000 kroner for et godt eksemplar.

Hvad er en turmalin?

Turmalin er det, man kalder et silikat bestående af forskellige grundstoffer som aluminium, jern, lithium og magnesium. Det er sammensætnngen af de forskellige mineraler der afgør farven på stenen, og jo mere ren den er desto tydeliger træder en enkelt farve frem.

Når du varmen turmalinen op får den særlige pyroelektriske egenskaber, og den udvikler samtidigt lavfrekvente magnetbølger, der gør den populær blandt folk, der laver magnet-terapi. Bølgerne siges at have en positiv indvirkning på kroppens blodcirkulation og derigennem vil en større blodgennemstrømning i organer, få en positiv effekt på den generelle sundhedstilstand.

Værdien af turmalin afhænger ligesom med alle finere krystaller og ædelsten af stenens kvalitet og ikke mindst farvens sjældenhed. Omkring 90% af alle turmalin krystaller er sorte, og det er derfor de billigste, mens mere sjældne farvenuancer som blå, rød og grøn er dyrere i indkøb.

De allerdyreste er Paraiba turmalin opkaldt efter området i Brasilien, hvor den første gang blev fundet. Denne nye type turmalin blev først opdaget i 1980'erne, og den er kendetegnet ved t være neonfarvet - altså hvad man kunne kalde elektriske farver. Den er meget smuk, men desværre også meget sjælden - og meget dyr

Hvilke farver har en turmalin?

Turmaliner fås i alle farver, men fælles for de fleste sten der sælges er, at de ikke er helt rene i farven. De enkelte turmaliner indeholder således ofte op 2, 3 eller flere farver i sig. Dette gælder dog ikke den sorte turmalin, der er meget udbredt, samt de allerdyreste turmalinsten.

Den mest almindelige og kendte turmalin, udover den sorte, er krystallen der rummer de tre farver grøn, hvid og lyserød. Nogle mener den ligner en vandmellon, og derfor kaldes den i folkemunde for en vandmelon turmalin.

Den røde og lyserøde turmalin er en populær smykkesten, og den har betegnelsen rubelit, mens den blå udgave af turmalin kaldes indigolit. Er du så heldig at stå med en neonfarvet turmalin i hånden, så er det sandsynligvis den sjældne - og rasende dyre - paraiba turmalin fra Brasilien.

Historien om turmalin

Turmalin krystallen har har i årtusinder fascineret mennesker med sine smukke farver og stærke energi. Man har således i en udgravning, der kan dateres tilbage til år 300 før vores tidsregning, fundet en smuk udskåret turmelin krystal, der forestiller Alexander den store.

Hollænderne var de første, der begyndte at sælge turmalinen. Det skete efter de fandt ud, at turmalin var et effektivt middel til at fjerne aske fra piber. Det er krystallens pyroelektriske egenskaber, der binder asken og lader tobakken blive tilbage.

Navnet turmalin mener man er udledt af det singhalesiske ord toramali, der betyder blandede ædelsten, og lige netop Sri Lanka er kendt for landets store forekomster af turmalin krystaller.

Det var dog først i midten af 1800-tallet, at turmalinen blev karakteriseret som et selvstændigt mineral, og siden da har det været en yndet smykkesten blandt den europæiske elite.

Turmalin og dens egenskaber

Sort turmalin er den mest udbredte krystal i turmalinfamilien. Den er kendt for sine beskyttende egenskaber, og det siges, at den kan højne dit humør og bekæmpe frygt og negative tanker.

Generelt siger man om turmalinen, at den renser og traansformerer tung energi til let energi, og det hævdes, at krystallen kan danne et beskyttende energifelt omkring personen. Den ændrer negative tankemønstre til positive og styrker selvtilliden.

Blå turmalin er desuden kendt for at kunne rense chakraerne og styrke den spirituelle frihed. Den brune turmalin er god til at hjælpe flyvske personer med at finde jordforbindelsen, mens den grønne turmalin giver balance.

Lyserød turmalin er en kærlighedssten, der ligesom rosakvarts menes at kunne tiltrække kærlighed eller styrke en allerede eksisterende kærlighed.

Sådan anvendes turmalin

Placér krystallen i dit hjem eller æg den under hovedpuden. Turmalin kan med fordel også bæres som smykke eller i lommen som lommesten.

Sådan renses turmalin

Denne krystal kan renses og genoplades med både selenit, røg og saltvand. Hold stenen under rindende vand eller placér det i fuldmånens skær. Du kan også lægge den i vindueskarmen og lade solens stråler genopladelige energierne.