Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Amazonit

Farve: Blå og/eller grønlig og med karakteristiske hvide eller lyseblå striber

Hårdhed: 6-6,5 Mohs skalaen

Stjernetegn: Jomfruen

Chakra: Hjerte og hals

Egenskaber: Beroligende, balancere, stresslindring, intuition, harmoni og styrke

5
25,00 DKK
Amazonit
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
5 produkter
Nulstil filter

Alt om Amazonit krystaller

Den smukke amazonit krystal findes i forskellige variationer indenfor blå- og grønlige nuancer, og det er lige netop disse farver, der indirekte har givet krystallet dets navn. Farverne minder nemlig om farven på den mægtige sydamerikanske Amazonflod. Men det er ikke kun farven, der har givet krystallet dets navn. Stenen kaldes nemlig også for amazonesten, fordi selve floden siges at indeholde millionvis af bittesmå amazonitkrystaller, som flodvandet har vasket ud af klipperne siden tidernes morgen.

Amazonit krystaller findes dog ikke kun i Sydamerika. Brasilien er godt nok verdens største eksportør, men du finder også amazonit på Madagascar i Kenya, Kina, Rusland og USA og mange andre steder.

Hvad er en amazonit?

Amazonit, også kendt som Amazonesten, er et grønt tektosilikat mineral, der tilhører samme familie som orthoclase og plagioclase. Krystallet har en mellemgrad af hårdhed på 6-6,5 på Mohs-skalaen. Du kan finde krystallet i jorden på de fleste kontinenter, men de største forekomster finder du i Brasilien.

Amazonitten kommer i farvenuancerne dyb blå til pastelgrøn, og krystallets farver var længe lidt af et mysterium. Oprindeligt troede man, at farven kom fra kobberindlejringer i krystallet, men det er faktisk små mængder bly, der giver krystallets dets karakteristiske farver.

Historien om amazonit

Krystallet har først og fremmest være brugt til smykkesten. Stenens smukke farver har i mange hundrede år fascineret mennesker, og hvis myten ellers er sand, så var det amazonerne - de guddommelige kvindelige krigere, der først tog stenen til sig. Inden de gik i kamp, da udsmykkede de deres skjolde med amazonitsten, da de mente, at stenen gav dem særlige kræfter, der kunne gøre dem uovervindelige i kamp.

Amazonit er urkvindens krystal, men også I vor tid har vi brug for særlige kræfter, og det er nok en af årsagerne til, at denne krystal bliver mere og mere udbredt som smykkesten. Udover at være særdeles kraftfuldt, så er krystallet også meget smukt, let tilgængeligt og deraf også ganske billigt.

Amazonit og dets egenskaber?

Amazonitten er en kraftfuld krystal, der siges at have særlige egenskaber, der kan hjælpe dig med at finde indre ro og balance. Amazonit giver således både harmoni og styrke, og derudover bruges stenen ofte til stresslindring.

Skal du i kamp eller er det tid til få kontakt med din egen indre amazonekriger, så bevæbn dig med en stor amazonit lommesten, og så skal det hele nok gå. Har du bare brug for at mærke dig selv og lytte til din intuition, så er denne sten heller ikke til at komme udenom.

Sådan anvendes amazonit

Placér krystallet i dit hjem, bær amazonitten som smykke, brug det som lommesten eller læg krystallet under din hovedpude. Bemærk at krystallet både indeholder kobber og bly og derfor ikke er anvendelig til at udvinde krystalolier eller til indvortes brug. Amazonit er en meget kraftfuld krystal, der balancerer dine følelser og kan bringe klarhed, når hverdagen virker uoverskuelig. Krystallen siges desuden at kunne hjælpe dig med at komme dine dårlige vaner til livs og derudover fremme venlighed.

Hvordan renses amazonit?

Denne krystal kan renses og genoplades med både selenit, røg og saltvand.

Hold stenen under rindende vand eller placér det i fuldmånens skær. Du kan også lægge den i vindueskarmen og lade solens stråler genopladelige energierne.