Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Lapis Lazuli

Farve: Indigoblå, lys blå eller grøn

Udseende: Lapis lazuli er en blå, uigennemsigtig sten med fine lyse konturer. Er ofte plettet med 'guld' fra pyrit

Sjældenhed: Sjælden

Oprindelse: Afghanistan, Chile, Rusland, USA, Egypten

Hårdhed: 5,5 - 6,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Vægten og Skytten

Egenskaber: Åbner sindet og udvider din spirituelle horisont. Giver visdom og dømmekraft. Beskytter mod fysiske og psykiske overgeb

8
30,00 DKK
Lapis Lazuli
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
8 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om lapis lazuli krystallen

Lapis Lazuli er en bjergart og ikke et enkelt mineral, men en kombination af mange forskellige såsom lazurite, calcit og pyrit. Sammensætningen kan variere en hel del, og derfor kan de have forskellige udtryk. Oftest vil du se små krystaller af pyrit lyser op i stenen som små guldstænk. Den mørkeblå farve skyldes først og fremmest mineralet lazurit.

Lapis Lazuli betyder “blå sten” på latin, men betegnelsen kendes også fra persisk og arabisk.

Hvad er lapis lazuli?

Stenen er en bjergart, der består af en blanding af forskellige mineraler. Hovedfindestedet for lapis lazuli er i det nordlige afghanistan, men du kan også finde krystallen på andre kontinenter. De flotteste krystaller kommer dog fra Afghanistan. Her er kvaliteten bedst, og den blå farve dybest. Desværre er minerne under talibans kontrol, og da styret er underlagt massive handelsrestriktioner er det nærmest umuligt at finde nye afghaniske sten.

Hvilke farver har lapiz lasuli krystallen?

Lapis lazuli findes i tre varianter. Den klassiske er indigoblå (nili), en lys blå (asmani) og en grøn (sabzi). Den mest værdifulde er indigoblå, og det er stenen du finder ved bjergkæden Amu Darja i det nordlige Afghanistan.

Historien om lapis lazuli

Denne indigoblå krystal har gennem tiderne været forbundet med stor respekt. I det gamle Egypten var stenen meget hellig, da man mente, at lapiz lasuli kunne danne en bro mellem vores verden og gudernes verden. Det er derfor de rigeste egyptere blev balsameret og begravet med et stykke lapis lazuli lagt oven på den dødes hjerte.

Den smukke blå sten er også i vid udstrækning blevet brugt som smykkesten, amulet eller som øjne indsat på statuer gennem historien. Kunstnere har således haft en stor forkærlighed for lapis lazuli, og Michelangelo brugte knust pulver fra lapis lazuli, da han malede det Sixtinske Kapel. Lapis lazuli pulver har også været anvendt til makeup 

Lapis lazuli og dens egenskaber

Stenens virkning siges at kunne kunne udvide den spirituelle horisont og danne bro mellem den fysiske og den åndelige verden. Det hævdes, at lapis lazuli giver visdom og bedre dømmekraft til den som bærer den og derfor har denne krystal været ypperstepræsterne og de kongeliges favoritsten. Lapis lazuli er således blevet selve symbolet på ære, magt og visdom.   

Derudover har stenen ry for at styrke kreativiten, kommunikationen og danne harmoni. Lapis Lazuli beskytter mod psykiske og fysiske angreb. Giver styrken og evnen til at overvinde misbrug,

Sådan anvendes lapis lazuli

Bær krystallen som smykke eller lommesten. 

Hvordan renses lapis lazuli?

En nem måde at rense din lapis lazuli er ved at skylle den under rindende vand eller i havvand. Kom gerne lidt salt i vandet, men brug salt af god kvalitet og uden jod, fx havsalt eller Himalayasalt.