Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Malakit

Farve: Grøn

Udseende: Findes i alle størrelser og krystallen består af fine mørke- og lysegrønne bånd der løber gennem stenen i koncentriske cirkler

Sjældenhed: Let tilgængelig

Oprindelse: Congo, Zambia, Rusland, Mellemøsten, Rumænien, Australien og USA

Hårdhed: 4,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Fisk og Skorpion

Egenskaber: Beskyttelse, transformation, selvudvikling, afhjælper køresyge, giver styrke

2
40,00 DKK
Malakit
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
2 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om malakit krystallen

Malakit findes overalt, hvor du finder kobber i jorden. Den findes faktisk også i Danmark, men er selvfølgelig ikke nær så udbredt, som i fx Den Demokratiske Republik Congo eller Australien. Stenens struktur er dannet af et vandholdigt kobbercarbonat, og det er herfra, at den får sin smukke grønne farve. 

Du skal dog være meget varsom med malakit, da den i rå kan afgive små støvpartikler, der er giftige at indånde. Derfor sælger vi kun tromlepoleret malakit, der ikke kan udskille de giftige kobberpartikler. 

Hvad er en malakit?

Malakit er en kraftfuld krystal dannet under tryk i omgivelser, hvor der forekommer kobber i jorden. Man siger, at Malakit er en beskyttersten, der passer på dig, og hjælper dig med at slippe negative følelser og giver dig selvtillid.

Navnet malakit kommer fra det græske ord molochitus, der er navnet på et blad, men en særlig grøn farve ikke ulig malakittens. Kigger vi nærmere på stenen, så kan vi se, at den indeholder et grønt kobberholdigt mineral. Den kemiske formel er Cu2(OH)2CO3, og det er en blanding af kobberkarbonat og kobberhydroxid. Disse mineraler er giftige for mennesker at indånde, og det er derfor man aldrig skal købe rå malakit.

Krystalstenen er samtidigt en de blødeste krystaller, vi har. Den måler 4.0 på Mohs skalaen, og det betyder, at malakitten let kan blive ridset. Du skal derfor være varsom med at bruge krystallen, hvis du samtidigt ynder at have lommen fuld af mønter.

Hvilke farver har en malakit?

Malakitten er altid grøn, men stenen indeholder mange forskellige nuancer af grøn. De løber som et bånd af koncentriske cirkler gennem krystallen, og der er derfor tale om en meget smuk sten.

De forskellige nuancer af grøn kommer tydeligst frem i tromlepolerede malakitsten. Krystallen kan ikke gennemlyses. 

Historien om malakit

Mennesker har gravet efter malakit i mange tusinde år. I det gamle Egypten havde stenen er særlig betydning, da den grønne farver blev forbundet med livets cyklus fra liv til død og livet efter døden. Stenen er også blevet brugt som frugtbarhedssybol.

Ifølge nogle overleveringer navngav egypterne det evige paradis, der ventede de værdige, for malakittens mark, så der er ingen tvivl om, at denne krystal havde en særlig plads i de gamle faraoeres hjerter.

Malakit og dens egenskaber

Malakit forstærker både positive og negative energier. Krystallen renser elektromagnetisk stråling, og hvis du befinder dig i områder med plutonium stråling, så siges det, at malakitten kan indkapsle strålerne.

Det går fint i tråd med krystallens kælenavn. Malakit kaldes nemlig også for beskyttelsesstenen, fordi det siges, at den kan give ejeren styrke til at slippe af med negative følelser og igangsætte nødvendig selvudvikling. Nøgleordet for malakit er transformation.

Andre hævder, at en malakit i lommen også kan forhindre køresyge eller generel svimmelhed, så der er virkelig tale om en kraftfuld krystal.

Sådan anvendes malakit

Det vigtigste at vide omkring malakit, er at den kan udskille bittesmå giftige kobberpartikler, hvis krystallen ikke er korrekt behandlet. Ved tromlepolering indkapsles de giftige partikler, og derved bliver den fuldstændig sikker at bruge.

Bær Malakit som hængesmykke eller i en ring, så smukke grønne krystal kan beskytte og inspirere dig gennem dagen. Krystallen egner sig ikke så godt som lommesten, hvis du har andre ting i lommen. Stenen er mere blød i strukturen end de fleste andre krystaller, og den kan derfor forholdsvis let blive ridset.

Husk Malakit indkapsler negativ energi for dig, så de positive tanker for lettere ved at komme til udtryk. Det betyder samtidigt, at det er nødvendigt at rense stenen regelmæssigt.

Sådan renses malakit

En nem måde at rense din krystal på, er ved at skylle den under rindende vand eller i havvand. Kom gerne lidt salt i vandet, men brug salt af god kvalitet og uden jod, fx havsalt eller Himalayasalt.