Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Akvamarin

Farve: Blå, grønblå, turkis

Udseende: Skinnende blå med fine hvide striber i strukturen

Sjældenhed: Almindelig

Oprindelse: Uralbjergene, Sri Lanka, Madagascar, Brasilien

Hårdhed: 7,5 - 8,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Vandmand og Fisk

Egenskaber: Glæde, latter, positivitet, nedbryder destruktive tanker, beskytter på rejser

2
180,00 DKK
Akvamarin
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
2 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om akvamarin krystallen

Akvamarin er en yderst populær smykkesten. Stenen findes naturligt i Afrika på Madagaskar og i Nigeria, men du kan også finde den ved Uralbjergene samt i Pakistan og på Sri Lanka. I Sydamerika er det fortrinsvis i Brasilien, at du kan være heldig at finde en akvamarin.

Krystallen er er blålig eller lys turkis transparent og er faktisk i familie med smaragder, da de begge stammer fra den såkaldte Beryl-familie.

Hvad er akvamarin?

Krystallen kategoriseres som en krystal i Beryl-familien, hvilket er det samme som smaragden. Akvamarin er dog væsentlig mere udbredt og er derfor heller ikke ligeså dyr som smaragden. Akvamarinen har fået sit navn fra latin og betyder direkte oversat havets vand eller slet og ret havvand. Årsagen til navnet skyldes naturligvis krystallen flotte lyseblå farve, der minder om havets farve. Akvamarin kan dog også være blågrønlig - ligesom havet - og jo mere grøn, den er desto flere jernoxider indeholder stenen.

Akvamarin krystallen kan være meget klar og vil i mange tilfælde kunne være helt fri for urenheder. Når stenen slibes kan den således blive meget glansfuld, og det er derfor en yderst populær smykkesten til en overkommelig pris.

Hvilken farve har akvamarin?

Akvamarin er blå, men grønlige nuancer kan forekomme, da krystallen kan indeholde mængder af jernoxider, der giver stenen et grønligt skær.

Historien om akvamarin

Akvamarin krystallen er uløseligt forbundet med havet. Det hævdes, at den smukke blå-grønne sten kommer direkte fra havfruernes skatkammer, og krystallen siges at have magiske kræfter, der beskytter den rejsende og sømænd mod havets mange luner. Fra gammel tid har akvamarin således været brugt som en beskyttende amulet, der sørgede for held og lykke på rejsen. Med en akvamarin i lasten får sømanden - og den rejsende - en frugtløshed, og det er derfor, at akvamarin i dag har kælenavnet 'Modets sten'.

I antikken mente man, at Akvamarin sørgede for lys, når mørkede sænkede sig, og derudover mente man, at stenen forhindrede drukneulykker, hvilket var noget søens folk satte stor pris på.

I dag bliver akvamarin mest brugt som smykkesten og med den rette slibning og behandling er den da også umådelig smuk at kigge på. Det kan snildt måle sig med smaragden, som den jo er i familie med.

Akvamarin og dens egenskaber

Krystallen akvamarin kaldes for 'Modets sten', da den har en kraftfuld positiv energi. Stenen fremmer glæde og latter og giver livsmod og positive tanker. Den er således virksom til at nedbryde selvdestruktive tanker og skabe lys i et mørkt sind.

Sådan anvendes akvamarin

Placér krystallen i dit hjem eller læg den under din hovedpude. Akvamarin kan med fordel også bæres som smykke eller i lommen som lommesten.

Hvordan renses akvamarin?

Denne krystal kan renses og genoplades med både selenit, røg og saltvand. Hold stenen under rindende vand eller placér det i fuldmånens skær. Du kan også lægge den i vindueskarmen og lade solens stråler genopladelige energierne.