BRUG RABATKODEN GAVE OG FÅ ET GRATIS KRYSTALHJERTE MED DIN ORDRE
BRUG RABATKODEN GAVE OG FÅ ET GRATIS KRYSTALHJERTE

Bjergkrystal

Farve: Lys

Udseende: Lys, nærmest gennemsigtig. Lyset skinner igennem. Findes i alle størrelser og sælges både rå og tromlebehandlet

Sjældenhed: Meget almindelig

Oprindelse: Hele verden

Hårdhed: 7,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Stenbuk og Løve

Egenskaber: Intuition, harmoni, glæde, visdom, vækst, healing og renser andre krystaller

Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
8 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om bjergkrystal

Denne krystal er en af de mest populære krystaller i verden, og det er samtidigt en af de mest udbredte. Den tilhører kvartsfamilien og går faktisk også under navnet klar kvarts, selvom bjergkrystal naturligvis er det mest udbredte navn.

Kvarts er det mest almindelige mineral, du kan finde. Gå en tur på stranden, og du vil i vil sandet finde millioner af små kvartspartikler. Faktisk er der så mange, at man siger, at cirka 95% af alle sandkorn er kvarts.

Den kemiske sammensætning for kvarts er SiO2, og det har en hårdhed på 7,0 på Mohs skalaen.

Bjergkrystal er gennem det meste af menneskehedens historie været en elsket krystal takket være stenens skønhed, og dens påståede evner til at bringe klarhed og balance i det menneskelige sind.

Hvad er en bjergkrystal?

Bjergkrystal er en samling klare kvartskrystaller, der funkler i lys. Det er måske derfor krystallen har fået kælenavnet 'Det guddommelige lys'.

Bestanddelen i bjergkrystal kaldes tektosilikat og består af siliciumdioxid. Det er som tidligere en af de mest udbredte mineraler i verden, og den findes på alle kontinenter. Kigger du din bjergkrystal gennem et mikroskop, da vil du kunne se, at kvartsen danner 9 forskellige krystalgittertyper.

Afhængigt af tryk, tid og andre forhold omdanner naturen kvartsen til mange forskellige krystaltyper, og bjergkrystallen er således i fint selskab med med andre fine krystaller som fx ametyst, rosakvartscitrin, tigerøje, falkeøje, calcedon, jaspis og onyx.

Hvilke farver har en bjergkrystal?

Bjergkrystallen er klar i farven og nærmest gennemsigtig. Nogle kvartsstykker er mere brunlige eller grålige, og det er fordi kvartsen har optaget små mængder af aluminium. Denne type går under navnet røgkvarts og er mere sjælden og dermed og lidt dyrere end den klassiske bjergkrystal. Historien om bjergkrystal

Historien om bjergkrystal

Navnet kvarts kommer fra det tyske ord quarz, der fra gammel tid havde betydningen himmelsten, og bjergkrystal, der består af lys kvarts, er lige netop en himmelsk krystal.

Fra gammel tid troede man i Mexico, at de dødes sjæle levede trygt videre inde i bjergkrystaller, og stenen var derfor ikke overraskende meget populær. Man ved også, at sumer-folket, der levede for mere end 6.000 år siden, tillagde bjergkrystallen særlige magiske egenskaber og brugte den i forskellige ritualer. Mest kendt er dog grækerne. I antikken var man overbevist om, at bjergkrystal var i virkeligheden var forstenet is, og det græske navn for krystal - krystallos - betyder sjovt nok is.

Bjergkrystal og krystaller generelt har også haft en interessant rolle i videnskabens verden. Tilbage i 1922, fandt den amerikanske fysisker og elektroingeniør W.G. Cady ud af, at vise krystaller under tryk bliver elektrisk ladet og derigennem kan man måle radiobølgers frekvens. Den opdagelse blev siden hen flittigt brugt i ure, radioer og sågar i opfindelsen af sonar. 

Bjergkrystal og dens egenskaber

bjergkrystal kaldes med rette for det guddommelige lys, og det er fordi denne krystal, ifølge mange, kan åbne dit sind og fjerne negative tanker. Solens stråler skinner gennem krystallen og derved bringer den lys og fylder dig med positive energier. Derudover er den også smuk at kigge på, og den kan tilsyneladende rense rummet for negative energier.

Du vil med en bjergkrystal sandsynligvis opleve, at du bliver mere harmonisk og hviler mere i dig selv. Nogle mennesker mener, at bjergkrystallen kan styrke din intuition samtidigt med, at den kan hjælpe dig med at skabe overblik, selvom alt omkring dig er kaos.

De fleste bruger desuden bjergkrystallen til at rense og forstærke energierne fra andre krystaller, da den eftersigende kan absorbere negativ energi.

Sådan anvendes bjergkrystal

Brug bjergkrystallen i dit hjem eller når du har brug for at være ekstra skarp og klar i hovedet. Den kan bruges alle steder og til alle situationer. Denne krystal har også evnen til at forstærke effekten af andre krystaller og bruges ofte sammen med andre typer af krystaller. 

Sådan renses bjergkrystal

Bjergkrystal behøver ingen rensning. Den er selvrensende og kan sågr bidrage til at gøre andre krystallers energier mere kraftige.