Brug rabatkoden GAVE og få et gratis krystalhjerte sammen med din ordre!
Brug rabatkoden GAVE og få et gratis krystalhjerte sammen med din ordre!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Selenit

Farve: Hvid, orange, blå, brun, grøn

Udseende: Skinnende, nærmest gennemsigtig med fine ribber

Sjældenhed: Let tilgængelig

Oprindelse: USA, Mexico, Rusland og det meste af Europa

Hårdhed: 2.0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Vandmand og Tyr

Egenskaber: Renser og fjerner negativ energi, Beskytter, oplader og nedbryder destruktive tanker, fødselssten

10
25,00 DKK
Selenit
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
10 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om Selenit

Selenit er en noget porøs sten, der i farven godt kan minde lidt om bjergkrystal. Den er i familie med ørkenrosen og er en vidunderlig krystal at have i sit hjem. 

Ifølge gammel folketro kan selenit fjerne onde ånder, og den har i århundreder været brugt som fødselssten. Selenit har nemlig et fint hvidt lys, og lyset hjælper barnet med at finde ud i verden.

Stenen tåler, i modsætning til næsten alle andre krystaller, ikke vand. Dels vil krystallen miste sin lyse nærmest mælkehvide farve, men grundet dens skrøbelige struktur, vil selenitten faktisk blive opløst af vandet. Det sker dog ikke lige med det samme, men du vil se at små trevler af seleniten falder af og derved bliver dens glatte overflade ru, og du kan faktisk skære dig på selenit.

Hvad er selenit?

Selenit er en af de mest populære og benyttede krystaller takket være dens mange gode egenskaber. Den er er skabt af krystalliseret gypsum, men det en meget skrøbelig sten. Krystallen er faktisk så porøs, at den kun måler 2 på Mohs skalaen for krystallers hårdhed.

Krystallen kategoriseres som monoklin krystalsystem, og der er faktisk flere former for selenit. Den mest populære hedder Satin Spar Selenit, og den har lange hvide ribber og er gennemskinnelig. Når du kigger på et stykke selenit i sollys vil du se stenen kaste et satinagtigt hvidt lys af sig. Denne forunderlige egenskab er kendt under navnet 'Det flydende lys' 

Hvilken farve har selenit?

Selenit er typisk mælkehvid, men du kan godt finde selenit der har blå, grønne, orange eller brune nuancer. Det afhænger af stenes indhold af fx kobber- og jernoxider.

Den klassiske selenit, der sælges i de fleste butikker er satin spar selenit, og det er denne variant, der har det særlige flydende lys, der leder tankerne hen på satin. 

Historien om selenit

Selenit har i årtusinder været kilde for menneskelig fascination. Man ved, at stenen blev brugt i Mesopotamien som beskytter af de syge og svage. Stykker med selenit blev placeret i husets hjørner, for at holde de onde ånder på afstand.

I det gamle Grækenland blev selenit brugt som fødselshjælper. Det flydende lys,der strømmer ud af selenitten skulle guide barnet til at komme ind i denne verden. Det er i øvrigt også grækerne, der har givet selenit krystallen dens navn. Ordet kommer nemlig fra den græske månegudinde Selene, der med sine skinnende hvide heste red henover nattehimlen og træk månens lys med sig, og det er således hendes fortjeneste, at vi har måneskin.

Lyset i selenit krystallen sammenlignes ofte med månens skær, og den dag  i dag, mener mange, at selenittens energier er tæt knyttet sammen med månens cyklus.

Selenit og dens egenskaber

Det siges, at selenit er den reneste energisten, der findes. Den optager ikke negativ energi, og skal aldrig renses, men den kan tl gengæld rense andre krystaller, og det er især i denne egenskab, at selenit bliver brugt.

Prøv en dag at kør et stykke selenit henover din krop i en afstand af cirka 5 centimeter fra huden, og vil sandsynligvis mærke, hvordan kroppen langsomt lades op og ny positiv energi forplanter sig. Krystallen kan også bruges til at rense dit hjem, fjerner blokeringer og åbne dine kanaler, så du lettere kan komme i kontakt med den spirituelle verden.

Det siges endvidere, at selenit i nogle tilfælde kan erstatte piller, når du har hovedpine, da den kan fjerne dine spændinger i hovedet.

Sådan anvendes selenit

Selenit bruges fortrinsvis til at rense andre krystaller eller til at rense dit hjem eller din egen krop.

Ved rensning af andre krystaller, skal du placere krystallen ovenpå et stykke selenit - det er derfor de ofte sælges i plader - og lade krystallen ligge der minimum et par timer.

Ønsker du at rense dit hjem, skal du placere fire stykker selenit, et i hvert hjørne af eller rummet, du ønsker at rense for negativ energi.

Døjer du med spændinger, mathed eller dårligt humør, prøv da at scan din krop med selenit. Hold selenit-stykket cirka 5 centimeter fra kroppen og lad krystallen gøre sit arbejde, mens du kører den langsomt over hele kroppen.

Selenit har som bekendt en porøs overflade, og den egner sig derfor dårlig som lommesten eller smykkesten, hvilket jo er ærgerligt, da det er en virkelig smuk sten.

Hvordan renses selenit?

Selenit optager ikke negativ energi, så det er ikke nødvendigt at rense krystallen efter brug. Der er dog mange, der mener, at selenit og månen er forbundet og vælger derfor fra tid til anden at placere selenitten i vindueskarmen, når det er fuldmåne.