Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Rosakvarts

Farve: Rosa, lyserød

Udseende: Typisk gennemskinnelig, men kan også være helt transparent. Fås i nærmest alle størrelser både poleret og rå

Sjældenhed: Almindelig

Oprindelse: Brasilien, Indien, Madagascar, USA, Sydafrika og Japan

Hårdhed: 7,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Løve og Tyr

Egenskaber: Kærlighed, kærlighed, kærlighed

10
20,00 DKK
Rosakvarts
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
10 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om rosenkvarts krystallen

Rosenkvarts er som navnet antyder en del af kvartsfamilien og er således beslægtet med andre kvartsvarianter som ametyst, citrin, opal, agat og karneol.

Den smukke rosafarvede kvartskrystal kaldes også for rosenkvarts og kan forveksles med en lys rubin, men i virkeligheden får den sin lyserøde farve på grund af et lavere indhold af jernpartikler samt indholdet af titanium.

Rosenkvarts kan variere ganske betragteligt i farven fra pastellyserød, der er nærmest helt transparant til en dyb rosa nuance. Stenen er almindeligt forekommende på alle kontinenter undtaget Antarktis.

Hvad er en rosenkvarts?

Kærlighedskrystallen er en rød kvarts, som du finder i klippeformationer over det meste af verden, så den er ganske let at få fat på. Rosenkvarts kan under tryk blive elektrisk ladet. I 1922 fandt W.G. Cady ud af, at krystallernes elektriske svingninger kunne bruges til at måle radiobølgers frekvenser, og kvarts bliver således i dag brugt i blandt andet ure, sonar, og som linser i mikroskoper.

Hvilke farver har en rosenkvarts?

Denne røde farve i rosakvarts varierer i intensiteten fra nærmest pastelfarvet og gennemsigtig til dyb rød. Der løber ofte fine hvide bånd igennem krystallen, hvilket giver et smukt farvespil.

Bemærk Rosenkvarts, ligesom ametysten, kun dårligt tåler direkte sollys. Den lyserøde farve vil således over tid falme, og den kan helt miste sin smukke farve

Historien om rosenkvarts

Rosenkvarts og kærlighed går hånd i hånd gennem historien. Stenen har været brugt som elskovsmiddel, og i det gamle Rom sagde man, at Amor gav Rosenkvarts til menneskeheden som en kærlighedsgave. I den græske mytologi havde rosenkvarts ligeledes en kærlighedsfunktion. 
Ifølge et sagn redder Afrodite den sårede Adonis fra den visse død, men kommer selv til skade i forsøget. De to elskendes blod strømmer ud på stenene, der straks bliver lyserøde og ladet med udødelig og evig kærlighed. Herved opstår myten og rosakvarts.

På Faraos tid brugte egypterne rosakvarts som kærlighedsamuletter, der kunne tiltrække og skabe amorøse følelelser og fjerne vrede. Derudover mente man, at stenen kunne stoppe aldringsprocesserne og sågar fjerne rynker.

Der er fundet rosakvarts-perler i flere kulturepoker, hvilket tyder på, at stenen er en af mest populære krystaller i menneskehedens historie.

Rosenkvarts og dens egenskaber

Man kan ikke tale om rosakvarts uden at snakke om kærlighed. Denne krystal er en kærlighedsmagnet, og det siges, at den både styrker din kærlighed til dig selv og andres kærlighed til dig. Rosenkvarts har en blid energi, der skaber positivitet og harmoni, mens den fjerner negativ enrgi fra dit liv.

Det siges endvidere, at rosakvarts har en evne til opsuge og fjerne skadelige EMF stråler fra computere, TV, mobiltelefoner og andet. 

Sådan anvendes rosenkvarts

Rosenkvarts placeres rundt omkring i hjemmet for at bringe kærlighed og lys. Mange bruger rosakvarts i soveværelset, da det siges at tiltrække kærlighed eller øge den kærlighed, du allerede har med din partner.

Bær rosakvarts som hængesmykke tæt på dit hjerte eller placér krystallen i hjemmets kærlighedshjørne, der altid befinder sig i det højre hjørne længst væk fra hoveddøren.

Sådan renses rosenkvarts

En nem måde at rense din rosakvarts er ved at skylle den under rindende vand eller i havvand. Kom gerne lidt salt i vandet, men brug salt af god kvalitet og uden jod, fx havsalt eller Himalayasalt.