BRUG RABATKODEN GAVE OG FÅ EN GRATIS KRYSTALGAVE
BRUG RABATKODEN GAVE OG FÅ EN GRATIS KRYSTALGAVE
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt

Fluorit

Farve: Klar, blå, grøn, purpur, gul, brun

Udseende: Fås i mange farver, former og størrelser. Klar fluorit er transparent og gennemskinnelig. Oftest poleret

Sjældenhed: Almindelig

Oprindelse: Brasilien, USA, Peru, Storbritanien, Norge, Mexico og Kina

Hårdhed: 7,0 på Mohs skalaen

Stjernetegn: Løve og Tyr

Egenskaber: Stabiliserende, balancerende, koncentration, genialitet, kreativitet

7
30,00 DKK
Fluorit
Dag-til-dag
4.6
Sortering & filtrering
Sorter efter
Vælg sortering
Højeste pris
Valgt pris:
DKK
DKK DKK
På lager
På tilbud
Brand/Mærke
Vælg mærker
Kategori
Vælg kategorier
7 produkter
Nulstil filter

Værd at vide om fluorit krystallen

Fluorit er en vidunderlig krystal, der optræder i næsten alle regnbuens farver, og den kaldes derfor ofte for regnbuen fluorit.

Ren fluorit er dog helt farveløs og gennemsigtig, så det er faktisk urenheder inde i krystallen, der gør det til en farverig sten. I industrien bruges fluorit fx til fremstilling af nogle former for glas og emalje. Den klare fluorit er faktisk så klar, at den bruges til fremstilling af linser i de allerbedste mikroskopper.

Det er i øvrigt også fluorit, der har givet navnet til grundstoffet fluor, men selve navnets oprindelse, mener man, stammer fra det latinske verbum fluere, der betyder at flyde.

Hvad er en fluorit?

Fluorit er en mineral, der også kaldes flusspat. Det er i sin rene form helt gennemsigtigt, men i naturen har det som regel taget farve efter alle mulige andre mineraler, der binder sig til fluoritten, og det er derfor, vi ser krystallen i alle regnbuens farver.

Fluorit er helt harmløst, men hvis det kommer i nærheden af svovlsyre, så vil det udskille giftige dampe, så lad endelig være med det.

Hvilke farver har en fluorit?

Du kan finde fluroit krystaller i farverne blå, grøn, purpur, gul, brun og helt klar. Det er sidstnævnte der er den mest rene form for fluorit. De andre sten er så at sige blandingssten, da de indeholder mængder af andre mineraler, men det gør dem jo ikke mindre smukke at se på.

Historien om fluorit

Mineralet fluorit har mange år på bagen - flere tusinder af år faktisk - men allerede tilbage i år 1530 blev en tysk videnskabsmand opmærksom på stenens fascinerende egenskaber. I første omgang blev det brugt til fremstilling af glas og emalje, og det gør man helt op til vores tid. Det viser sig nemlig, at glas fremstillet ved hjælp af ren fluorit er meget klarere end almindeligt glas og derfor bruges det i vid udstrækning i fremstilling af horoskopper og andet præcisionsudstyr.

I 1852 gav fluorit navn til fænomenet fluorescens, der betyder selvlysende, og der er da heller ingen tvivl om at en fluorit krystallen spreder lys og enrgi i sine omgivelser. 

Fluorit og dens egenskaber

Det hævdes, at fluorit kan hjælpe dig med at samle tankerne og tænke klart. I nogle kredse går krystallen ligefrem under navnet Geni-stenen, fordi det menes, at du har lettere vej til de geniale tanker, når du er en fluorit i din nærhed. Det er nok derfor, at denne sten hører til blandt de allermest populære at have med sig ind i eksamenslokalet.

Som tidligere nævnt så optræder fluorit i mange farver, og de forskelligt farvede sten har også forskellige energier og egenskaber. Mange mener, at den blå variant af fluorit forstærker din kreativitet og bringer dig i kontakt med din indre spiritualitet. Grøn fluorit er kendt for at kunne rense dit sind og styrke din intuition, mens en purpur-farvede fluorit aktiverer dit tredje øje og bringer dig i balance.

Sådan anvendes fluorit

Denne krystal har ry for at gøre vejen til genialitet kortere, og det er derfor en god idé at stille en fluorit på dit skrivebord eller andre steder, hvor du har brug for at tænke store tanker - fx i eksamenslokalet eller til jobsamtalen.

Bær krystallen som hængesmykke eller gem den i lommen. Fluorit er en af de mest populære lommesten herhjemme.

Sådan renses fluorit

En nem måde at rense din fluorit krystal er ved at skylle den under rindende vand eller i havvand. Kom gerne lidt salt i vandet, men brug salt af god kvalitet og uden jod, fx havsalt eller Himalayasalt.