Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Brug rabatkoden GAVE og få en gratis Titanium Aura Kvarts spids til 50 kr.-!
Køb for 499 DKK mere
og få fri fragt
Oplad og rens krystaller med selenit - krystal.dk

Sådan renser du dine krystaller

11 minutter
11 minutter

Krystaller er fulde af energier og kan hjælpe mange mennesker i hverdagen. Men ligesom mennesker kan blive trætte efter en lang dag på arbejde, da kan dine krystaller også blive trætte og miste deres kræfter. Derfor er det vigtigt, at du regelmæssigt renser og genoplader dine krystaller, så stenens positive egenskaber bedst kan folde sig ud. I denne blog gennemgår vi de bedste og mest effektive metoder til at rense krystaller, og det er vigtigt at sige, at der er forskel på krystaller. Dermed er der også stor forskel på, hvordan du renser forskellige krystaller. Nogle krystaller tåler fx slet ikke vand, mens andre krystaller har det rigtig godt med vand.

Du kan dele god krystalpleje op i to forskellige teknikker, der faktisk komplimenterer hinanden. Først skal du rense dine krystaller og dernæst skal du oplade krystallerne. Begge dele er lige vigtige, og vi vil derfor gennemgå hvert enkelt skridt på vejen til, at du får størst glæde ud af dine smukke krystaller.

De 6 bedste metoder til rensning af krystaller

Bliv klogere på, hvordan du plejer og passer dine krystaller bedst muligt. Krystaller har fra naturens side forskellige energier og spændinger, men de absorberer også energier fra deres omgivelser, og det kan desværre påvirke dem i negativ retning. Det er selvfølgelig ikke alle energier, der er negative, men det giver ikke desto mindre alligevel rigtig god mening at rense sine krystaller efter længere tids brug. Det samme er tilfældet, hvis stenene har været i hænderne på mange forskellige mennesker. Det dræner nemlig også krystallernes energifelt. Det er også derfor, at vi anbefaler, at du altid huske at rense dine nyindkøbte krystaller, når du kommer hjem og inden brug. Du ved jo ikke, hvor mange mennesker, der har haft stenene i hænderne.

Som tommelfingerregel bør du rense dine krystaller minimum én gang om måneden for de fleste krystallers vedkommende, men enkelte krystaller som fx hæmatit og malakit er meget mere udsat for forurening, da de absorberer mere energi fra deres omgivelser end andre krystaller.

Rens din krystal med vand

Den mest simple metode til rensning af krystaller er ved hjælp af vand. Læg krystallen i din hånd med håndfladen op ad og tænd så for det kolde vand i vandhanen. Lad vandet løbe ned over krystallen i et minuts tid og da vil vandet rense stenen for overskydende negativ energi. Bemærk at ikke alle krystaller tåler vand. Porøse krystaller har en tendens til at blive opløst i vand, og derfor er det kun krystaller med en hårhedsgrad på 6 eller derover på Mohs skalaen, der tåler rensning i vand. Hæmatit er dog en undtagelse. Den har en hårdhedsgrad på 6,0, men da stenen har et meget højt indhold af jern, vil den blive rusten ved længere tids påvirkning af vand. 

Rens din krystal med salt

Salt er noget af det reneste, vi har, og derfor har salt fra tidernes morgen været brugt i menneskers renselsesritualer. Saltet suger urenheder ud af krystallen og efterlader stenen ren og kraftfuld.

Du kan enten placere krystallen i en skål med salt og overdække krystallen med saltet eller opløse noget salt i vand og bade krystallen i saltvandet. Der er forskellige holdninger til kvaliteten af salt, du kan bruge. Nogle mener, at almindeligt køkkensalt fungerer fint, mens andre mener, at jodindholdet i billigt salt forurener krystallen og derfor sværger de til natursalt såsom Himalaya-salt eller saltvand fra havet.

Rens din krystal med lyd

Lydbølger har vist sig at have en positiv indflydelse på krystaller, og flere krystalhealere bader så at sige deres krystaller i lækker lyd, når det er blevet tid til at rense deres krystaller. Lyden fra syngeskåle er gode til formålet, men en klokke eller lignende kan også sagtens bruges. Læg krystallen eller krystallerne på et klæde og lav din lyd i nærheden af stenene.

Rens din krystal med røg

Røgelse kan være rigtig godt til rensning af krystaller. De mest populære former for røg til krystalpleje er salvie eller palo santo, der er kendt som helligt træ. Du tænder røgelsespinden, salviekvisten eller træet, og herefter holder du krystallen ind i røgen og derved renses stenen for negative energier.

Rens dine krystaller med det hellig træ - palo santo - krystal.dk

Rens din krystal med selenit

Selenit har den reneste krystalenergi af samtlige krystaller. Selenit kan simpelthen ikke optage andre energier - hverken negative eller positive - men den kan til gengæld rense alle andre krystaller, og det er derfor en af de mest elskede krystaller verden over. Placér krystallen, der skal renses i fysisk berøring med selenit og lad dem gerne ligge natten over. Selenitten vil herefter suge alle urenheder til sig, men uden, at den selenitten selv bliver påvirket heraf.

Køb fx en selenit-plade, hvis du vil rense mange krystaller på samme tid.

Oplad og rens krystaller med selenit - krystal.dk

Hvor tit skal krystaller renses?

Du skal rense dine krystaller minimum én gang om måneden, men det skader aldrig at rense dem oftere. Nogle krystaller er særligt udsatte for kontaminering, og de har derfor også bruger for mere regelmæssig rensning. Arbejder du meget med dine krystaller, da giver det også mening at rense dem oftere. Enkelte krystaller, som fx selenit, behøver aldrig at blive renset. Den kan nemlig kun afgive og ikke modtage energier, og det er derfor det er den ultimative rensekrystal.

Sådan oplader du bedst dine krystaller

Nu har du styr på de forskellige metoder til, hvordan du bedst og lettest renser dine krystaller. Næste fase i god krystalpleje er at aktivere krystallen. Ligesom batterier bliver sløve efter længere tids brug, så er det samme tilfældet med krystaller. Derfor skal du umiddelbart efter rensning af krystallen sørge for at give stenen de bedste betingelser for at hjælpe dig med sine gode egenskaber. Dette gøres ved at oplade krystallen, og det findes der en række simple, men effektive metoder til.

I det følgende vil vi gennemgå de 3 mest populære måder at oplade krystaller på. 

1. Giv krystallen nyt liv med solens stråler

Uden solen er der intet liv her på jorden. Den fantastiske stjerne er livsgivende for alt her på jorden, og krystaller er ingen undtagelse. Virker din krystal sløv og energiforladt, så læg den til rette i vindueskarmen om morgenen og lad den suge solens energi til sig i løbet af dagen. Har du en have kan du også placere den ude i græsset eller måske på en træstub. Det er meget effektivt og godt for dine krystaller.

Bemærk at det bestemt ikke er alle krystaller, der tåler solens stråler. Ametyst, citrin og de fleste typer af kvarts såsom rosakvarts mister deres glans og udstråling efter længere tid i solen

2. Månens stråler oplader dine krystaller

Månen besidder en fantastisk kraft her på jorden. Den styrer havenes bølger, flod og ebbe og kvindens cyklus. Det kommer derfor næppe som en overraskelse, at månen også kan påvirke dine krystaller i en positiv retning. Læg krystallen i vindueskarmen inden du går i seng og lad den bade i månens skær. Når du står op, vil stenen igen være frisk og kraftfuld. Mange mener, at det bedste tidspunkt at oplade krystaller på er ved fuldmåne, og det er sandsynligvis også tilfældet, men månens lys afgiver en stærk energi hele året rundt uanset om det er nymåne, halvmåne eller fuldmåne.

Solen og månens stråler er det perfekte powerpar. Du kan derfor med fordel placere krystallen i vindueskarmen i 24 timer, så den både får glæde af energierne fra solen og fra månen.

3. Lad krystallerne arbejde sammen

Det siges, at krystaller har forskellige egenskaber, og nogle krystaller komplimenterer derfor hinanden på fortræffelig vis. Placér den krystal, du ønsker at oplade, i midten af en krystalcirkel bestående af andre krystaller med tilsvarende egenskaber. De andre krystaller vil herefter dele deres energier med den sløve krystal, der herigennem for et velfortjent kraftfuldt boost. Denne metode er yderst udbredt metode.

Lad krystallerne oplade og rense hinanden - krystal.dk

Sådan skal du opbevare krystaller

Det er vigtigt at huske at oplade sine krystaller i vindueskarmen eller ude i haven, men når det er sagt, så er der sådan set ikke noget der er rigtigt eller forkert i forhold til opbevaring af krystaller. Når krystallen skal arbejde for dig, da vil du oftest bære den tæt på din hud - enten som halssmykke eller armbånd, men du kan også holde krystallen i lommen og nyde godt af stenens vibrationer herigennem. Andre vælger at placere krystallerne rundt omkring i hjemmet alt efter, hvilke egenskaber de tror krystallen har. De siges fx, at sodalit og ametyst begge har en afslappende virkning, og derfor placeres disse krystaller ofte i soveværelset eller sågar under hovedpuden. Den grønne aventurin kaldes gambler-krystallen, fordi den siges at kunne bidrage med held og hjælpe dig til at tjene flere penge. Derfor gør du klogt i at placere en aventurin i det venstre hjørne længst væk fra hoveddøren, da det er her du finder velstandshjørnet.

Du kan selvfølgelig også opbevare dine krystaller i en flot skål eller på bordet. De er smukke at kigge på, og det er en myte, at krystaller tager skade af at ligge tæt op ad mange andre krystaller.

Pas på - dette kan skade dine krystaller

Krystaller er fra naturens side ganske hårdføre, men der er få ting, som du skal passe på, når du har krystaller. For det første tåler krystaller ikke høj varme eller stærk kulde. Undlad derfor at placér krystallen i vindueskarmen på en glohed sommerdag eller at lægge den ude i haven, når termometeret viser hård frost. Derudover skal du holde krystallerne langt væk fra kemikalier.

Derudover er der nogle specifikke forholdsregler, der kun gælder for særlige krystaller. Nogle krystaller tåler fx ikke direkte sollys, mens andre opløses i vand eller udskiller giftige dampe. Det er derfor vi har gjort os meget umage med at skrive udførlige beskrivelser af hver eneste type, vi har til salg her i webshoppen. Er du i tvivl, så læs alt, hvad der er værd at vide om krystallen og krystalplejen her på krystal.dk

Denne blog er skrevet af Martin fra Krystal.dk