Den japanske røgelse er kendt og elsket over hele verden. De gamle japanske mestre begyndte at masseproducere røgelse for mere end 500 år siden. Røgelsen blev brugt i ceremonier, men med tiden er det også blevet hvermandseje. I bogen ZEN, Mindfulness og Japansk Røgelse fortæller forfatterne Ole Kalyana og Laila Johansen, at den japanske røgelse er meget mere end bare velduft og forkælelse af sanserne. Det er en vej til større opmærksomhed i hverdagen og til en tradition omkring meditativ bevidsthedsudvikling, som er enestående i verden.
At kigge på den fint bølgende røg er beroligende på samme måde som at lytte til havets bølger, og det er vanskeligt at tænke en negativ tanke, når man tænder en japansk røgelsespind. I selve handlingen ligger en hel lille ceremoni, som bringer glæde i hjertet.
I bogen finder du kapitlerne:
-Røgelsens historie - en rejse over tusinder af år
-Zen - og kunsten at lytte til røgelse
-Koh-doh - japanske røgelsesceremonier
-I sansernes verden - mindfulness og kunsten at opleve verden som den er
-Den japanske røgelse i hverdagen
-Røgelsesmaterialer - fra naturens skatkammer
-Kendte japanske røgelser